Kamp

In de loop van het schooljaar gaat elke groep vanaf de oudste kleuters op kamp. Dat is een bijzondere ervaring voor onze kinderen!

Parallelklassen trekken er samen op uit. Locatie en duur zijn aangepast aan de leeftijd. Zo gaan de oudste kleuters 3 dagen en dus 2 nachtjes op kamp in de buurt van de school. De eerste graad zijn 4 dagen en 3 nachten op stap. Vanaf de tweede graad gaan de kinderen een hele week op kamp.

Leerkrachten en ouders staan in voor de begeleiding van de groep. Er wordt ook een kookploeg van ouders voorzien. Vooraf wordt er een klasvergadering gepland waar alle nodige afspraken gemaakt worden. Alle ouders worden hierop verwacht!

Culturele uitstappen

Op zeer regelmatige momenten trekken de klassen onder andere naar het cultureel centrum De Meent waar ze genieten van theater of een film. Ook bezoeken aan musea staan op het programma.

Zwemmen

De klassen van de eerste en tweede graad gaan beurtelings om de twee weken zwemmen. De leerlingen van de derde graad gaan om de vier weken zwemmen en de vijfjarigen krijgen na de paasvakantie lessen watergewenning.

Bibliotheek

In de lagere school wordt er maandelijks een bezoek aan de bibliotheek gebracht. Voor de kleuters zijn er boekenkoffers aangeboden door de bibliotheek.

Potten en pannen

Potten en Pannen is ons jaarlijks eetfestijn en vindt plaats in oktober. Met de hulp van leerkrachten, ouders en het feestcomité wordt er telkens een lekker menu aangeboden met producten uit de korte keten.

Lichtjestocht

In december organiseren we een lichtjeswandeling en wordt er een inzameling gedaan voor een goed doel. De derde graad neemt de organisatie op zich.

Boomhut Feest!

In mei is het feest op De Boomhut en krijgen de nieuwe ouders van de instappertjes de kans om de school wat beter te leren kennen.