Kamp

In de loop van het schooljaar gaat elke groep vanaf de oudste kleuters op kamp. Dat is een bijzondere ervaring voor onze kinderen!

Parallelklassen trekken er samen op uit. Locatie en duur zijn aangepast aan de leeftijd. Zo gaan de oudste kleuters 3 dagen en dus 2 nachtjes op kamp in de buurt van de school. De eerste graad zijn 4 dagen en 3 nachten op stap. Vanaf de tweede graad gaan de kinderen een hele week op kamp.

Leerkrachten en ouders staan in voor de begeleiding van de groep. Er wordt ook een kookploeg van ouders voorzien. Vooraf wordt er een klasvergadering gepland waar alle nodige afspraken gemaakt worden. Alle ouders worden hierop verwacht!

Culturele uitstappen

Op zeer regelmatige momenten trekken de klassen onder andere naar het cultureel centrum De Meent waar ze genieten van theater of een film. Ook bezoeken aan musea staan op het programma.

Zwemmen

Om ervoor te zorgen dat de leerlingen goed leren te zwemmen, beginnen we al met watergewenning bij de oudste kleuters. Dit start na de paasvakantie tot het einde van het schooljaar en we gaan steeds met twee klassen naar het zwembad (en wisselen af week na week).
De leerlingen van de eerste graad gaan doorheen het schooljaar steeds in blokken zwemmen: periode van begin van het schooljaar tot de herfstvakantie; periode van na de kerstvakantie tot aan de krokusvakantie en na Hemelvaart. In totaal gaan ze een 17tal keer zwemmen gedurende het schooljaar..
De leerlingen van de tweede graad gaan doorheen het schooljaar ook steeds in blokken zwemmen: periode van na de herfstvakantie tot de kerstvakantie; periode van na de krokusvakantie tot aan Hemelvaart. In totaal gaan zij ook een 17tal keer zwemmen gedurende het schooljaar
De derde graad gaat na de kerstvakantie meezwemmen (ook in blokken). Zij gaan in totaal een 8tal keer zwemmen gedurende het schooljaar.

Bibliotheek

In de lagere school wordt er maandelijks een bezoek aan de bibliotheek gebracht. Voor de kleuters zijn er boekenkoffers aangeboden door de bibliotheek.

Potten en pannen

Potten en Pannen is ons jaarlijks eetfestijn en vindt plaats in oktober. Met de hulp van leerkrachten, ouders en het feestcomité wordt er telkens een lekker menu aangeboden met producten uit de korte keten.

Warmste Week

Wij doen ieder jaar mee met de Warmste Week en organiseren dan een inzameling voor een goed doel.

Lichtjestocht

In januari organiseren we een lichtjeswandeling en wordt er een inzameling gedaan voor een goed doel. De derde graad neemt de organisatie op zich.

Boomhut Feest!

In mei is het feest op De Boomhut en krijgen de nieuwe ouders van de instappertjes de kans om de school wat beter te leren kennen.