Beste ouders,

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de lessen te schorsen in alle scholen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken en de kwetsbare groepen te beschermen.


Wat betekent dit voor onze school?

Indien u de mogelijkheid hebt om uw kind op te vangen, dan blijft uw kind thuis. De gezondheids-deskundigen raden af om kinderen nu te laten opvangen door hun grootouders.

Indien u zich helemaal niet in de mogelijkheid bevindt om uw kind thuis op te vangen (bijvoorbeeld omwille van werk in de medische sector of openbare veiligheid), kan dit op school indien nodig.

We kunnen deze opvang voorzien zolang we beschikken over voldoende personeel die de veiligheid van de kinderen kan garanderen.

We passen ook de uren van de voor- en naschoolse opvang aan:

  • Voorschoolse opvang vanaf 8u00 tot 8u25
  • Naschoolse opvang  vanaf 15u25 tot 16u30 (op woensdag vanaf 12u00 tot 13u00)

Om een goede organisatie van deze opvang mogelijk te maken, is het voor ons belangrijk om vooraf zicht te krijgen op het aantal leerlingen dat wij (om te beginnen maandag) mogen verwachten voor de opvang.

Gelieve dus een bericht (zo snel mogelijk) naar info@boomhut.be te sturen of u gebruik wenst te maken van de noodopvang.

Bij het organiseren van de opvang houden we ook rekening met hygiĆ«ne, afstand, ventilatie…

Er zullen geen schoolmaaltijden voorzien worden. U zal dus moeten voorzien in een maaltijd tijdens de middag.

Deze maatregelen gaan in op vrijdag 13 maart om 24 uur en duren tot en met 3 april 2020. Gedurende deze uitzonderlijke periode zijn afwezigheden gerechtvaardigd.  

Voor alle afwezige leerlingen stimuleren we het leren vanop afstand.

Uw kind nam vandaag al materiaal mee naar huis.

We bieden onze leerlingen vanaf maandag dan ook de mogelijkheid, om de basisleerstof thuis, zelfstandig te verwerken en via e-mail op de hoogte te blijven van de opdrachten/taken.

De begeleidende klassenraden zullen nagaan hoe we de gemiste leerstof bijwerken. U krijgt daarover ten gepaste tijde de nodige informatie. 


Wat kan je als ouder doen?

Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals vooral koorts, maar ook hoesten, zich grieperig voelen). Als die optreden, neem je contact op met de huisarts.

Spreek met je kind over het coronavirus:  https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-met-kinderen-over-het-coronavirus

Wij danken u alvast voor uw begrip voor deze maatregelen gezien de uitzonderlijke omstandigheden. We houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Meer informatie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.